Press "Enter" to skip to content

Välja och underhålla rätt trädgårdshäck

En trädgårdshäck är inte bara en bra gräns mellan dig själv och en granne utan kan också erbjuda många andra fördelar. Att välja fel typ av trädgårdshäck kan ge många problem, så det är viktigt att veta hur man väljer den bästa häcken för dina behov.

Fördelar med trädgårdshäckar

– En trädgårdshäck som Lagerhägg fungerar främst som en gräns mellan trädgården och andra markar.

– Det kan fungera som ett utmärkt filter som håller damm och andra material borta från din trädgård.

– En häck fungerar som en effektiv metod för att minska vindstyrkan
Det kan ge en attraktiv visuell skärm som hjälper till att säkerställa integritet
Det kan fungera som ett gudhem för det lokala djurlivet.

– En trädgårdshäck är mycket mer motståndskraftig mot skador från elementen än en solid barriär.

– Det kan kosta betydligt mindre än ett konstgjord staket Mycket mer hållbart än ett staket, kan häcken bokstavligen hålla i många decennier

Välja din trädgårdshäck.

– När du väl har bestämt att en häck är en idealisk lösning för dig är det dags att bestämma vilken typ av häck du vill ha. Det finns många saker att tänka på i detta skede:

Vad är syftet med häcken?

– Hur mycket underhåll vill du göra?
– Hur snabbt vill du att häcken ska fungera som ett hinder?

När du har svarat på dessa frågor är du redo att fatta ett beslut. Några av de faktorer som kan påverka dina svar på ovanstående inkluderar hur snabbt säkringen växer. Detta påverkar inte bara hur lång tid häcken kräver för att bli etablerad utan också hur ofta den kommer att behöva trimmas. En snabbt växande häck kan snabbt skapa en effektiv barriär men kommer också att kräva mer underhåll.

När du väl har planterat din trädgårdshäck och låtit den etablera dig måste du ibland utföra rutinunderhållsarbete. Detta innebär att klippa eller trimma häcken, vilket säkerställer att kanterna förblir snygga och uppmuntrar också inre tillväxt för att tjockna häcken.

Be First to Comment

Leave a Reply